« نقد فیلم « دختر»چرا حکومت اسلامی؟ »

مصاحبه / چرا حضرت معصومه سلام الله علیها ازدواج نکردند ؟

نوشته شده توسطمرادی 20ام مرداد, 1395

بر آینه جمال داور صلوات

  بر روشنی چشم پیمبر صلوات

بر حضرت معصومه(س) فروغ سرمد صلوات  

 بر دسته گل موسی جعفر صلوات

 

مصاحبه از خانم اقدس السادات دهقان ( خاتم الحسینی ) با موضوع دهه کرامت (ولادت حضرت معصومه (س) تا ولادت امام رضا(ع)) در تاریخ1395/5/13

 

* سر کار خانم خاتم الحسینی لطفا از شیوه زندگی حضرت معصومه(س)،اینکه چطور زندگی کردند،از شان ومقام ایشان، بفرمایید.

با سلام ،انشاءالله این میلاد مبارک بر همه و تمام دخترانی که این عزیزرا الگوی خود قرار دادند مبارک باشد،

سلام و درود وصلوات بر روان پاک و مطهر حضرت معصومه(س) دخت امام، خواهر امام، عمه امام، انشاءالله که حق مطلب به خوبی ادا شود.(کتاب فضل تو را آب بحر کافی نیست که تر کنم سر انگشت وصفحه بشماریم)

در مورد حضرت معصومه (س) همان طوریکه در زیارت نامه ایشان آمده در شآن ایشان گفته شده (شان من شان) شان عجیب و والایی دارند،زیارت نامه ای که از جانب امام معصوم بیان شده ،  حکایت از عظمت وبزرگواری ایشان است. در بیان مقام والای ایشان همین بس که امام صادق(ع) میفرمایند:شیعیان ما به واسطه شفاعت حضرت معصومه(س)به بهشت راهی میشوند،و نیز امام رضا(ع) میفرمایند:هر کس حضرت معصومه(س) را زیارت کند گویی مرا زیارت کرده است.

 بنا به فرموده امام صادق(ع) شهر مقدس قم حرم اهل بیت است همانطوریکه برای خداوند و پیامبر و امیرالمومنین حرمی است، سوال شد چرا به این شهر قم گفته میشود، میفرمایند؛ چون در زمان قیام امام زمان (عج)مردم از شهرقم قیام میکنند برای یاری امام زمان(عج) وعلمایی از شهر قم برمیخیزند که باعث گسترش اسلام ناب محمدی می شوند.

دو نکته مهم در زیارت نامه حضرت قابل توجه و دقت است؛ اول اینکه پس از درود بر پیامبران اوالعزم، به هنگام عرض ادب وتقدیم سلام ودرود به پیشگاه رسول اکرم (ص)به صیغه خطاب آمده وبه  امیرالمونین وحضرت زهرا(س) ودیگر معصومین هم همینطور، که این بر خلاف شیوه معمول در دیگر زیارتها می باشد؛ چرا که در هر زیارت فقط برای همان معصوم  خاص به طور خطابی سلام داده میشود که این امر حتما دلیل خاصی دارد.و دوم اینکه در زیارت نامه ایشان هنگام عرض ادب به حضرت؛ سلام بر  حضرت فاطمه(س) وحضرت خدیجه(س) بر امیرالمومنین مقدم شده وطبعا در اینجا سری نهفته است شاید یک سر آن این باشد که انتساب ایشان به مادر قویتر از پدر است وشاید سر دیگر این باشد که حرم آن حضرت تجلی گاه حرم گمشده حضرت زهرا(س) است.

*چرا روز میلاد حضرت معصومه(س) را به عنوان روز دختر معرفی کرده اند؟

سوال خوب و بجایی است؛ همانطوریکه همه میدانیم حضرت معصومه(س) ازدواج نکردند؛ سن ایشان بین 18 تا 28 سال در تاریخ بیان شده در واقع در سن یک دختر بودند که بتوانند ازدواج کنند نه در سن پیری که به عنوان یک زن معرفی شوند؛ لذا در مورد اینکه روز تولدشان را روز دختر نامیدند خوب است که در مورد شخصیت وجایگاه دختران صحبت شود؛

در قرآن آیاتی در مورد دختردار شدن آمده از جمله سوره نحل/59 وسوره تحریم/ 11 ، ونیز در روایات از جمله پیامبر اکرم(س) میفرمایند:خداوند به دختران لطف بیشتری دارد.یا در جایی دیگر میفرمایند:بهترین فرزندان شما دختران شما هستند.

( دختر داشتن شکر بیشتری دارد چرا که بهترین فرزندانتان هستند.)

درست است که حضرت رسول (ص) فرمودند:دختر رحمت وپسر نعمت است وچه بهتر که کسی سه دختر داشته باشد که خداوند رحمتش را نسبت به او کامل کند؟

بله درست است؛چرا که گفته شده اگر در خانه ای سه دختر باشد هر روز خداوند  فرشتگانی را میفرستد و هر روز 12 برکت خاص را روزی آن خانه میکند.

حضرت رسول(ص) فرمودند؛ بهترین فرزندانتان شما دختران شمایند؛ چون آنها لطف بیشتری دارد(ملطّفات)،آنها انیس پدر ومادر هستند(مونسات)،آنها پر برکت هستند که این امر به تجربه ثابت شده (مبارکات) ودیگر اینکه آنها تربیت کنندگان خوبی هستند و بهتر از مردها افراد را تربیت میکنند(مفلیات).

* چرا حضرت معصومه(س) با اینکه  در سن ازدواج بودند(بین 18 تا28) ولی ازدواج نکردند؟

در مورد ازدواج حضرت طبق بررسی هایی که شده هم کفوی برایشان وجود نداشت،چون حضرت دارای مقام و شخصیت بالایی بودند مثل حضرت زهرا(س)، پس باید شخصی مثل حضرت علی(ع) میبود تا لزدواج کنند یعنی باید در ازدواج به شانیت توجه شود؛ دختر خانم ها باید در امر ازدواج مقام و شان خود وخانواده خود را در نظر بگیرند وبرای آن باید معیارهایی را  مد نظر داشته باشند که از جمله این معیارها ؛1-ایمان 2-اخلاق شخصی خدمت حضرت امام صادق(ع) آمد وگفت برای دخترم آمده  به او دختر بدهم؟ حضرت فرمودند:اگر ایمان واخلاق دارد به او دختر بده؛چون اگر ایمان داشته باشد در صورتی که دخترت را دوست بدارد او را آزار نمیدهد واگر او را دوست ندارد ایمانش نمیگذارد که او را آزار دهد.3-اصالت خانوادگی،در امر ازدواج باید دقت شود اصالت خانوادگی رعایت شود چون چیزهایی که در پدر و مادر است به فرزند منتقل میشود پس خانواده فرد مهم است.4-عدم بیماریهای حاد جسمی،روحی،روانی چون حتما در وراثت فرزندان اثر دارد  البته توجه داشته باشید که اعتیاد جزو بیماریها محسوب میشود.5-مسئولیت پذیری؛دختر وپسر باید به بلوغ فکری ،اقتصادی،جسمی رسیده باشند وبفهمند که مسئولیت دارند.

*با توجه به اینکه این روز به نام روز دختر نامگذاری شده به نظر شما دختران ما به چه ویژگی آن حضرت بیشتر باید توجه داشته باشند؟

با توجه به آنچه در زیارت نامه آن حضرت آمده مهمترین ویژگی ایشان تسلیم و رضا است؛ اهل بیت همگی تسلیم امر خداوندهستند، اگر دختر خانم آنطور که خدا فرموده که  شرعا باید حجاب داشته باشد، یا به والدین خود احترام بگذارد؛یا دیگر وظایف وتکالیف شرعی وعبادی خود را انجام دهد؛عمل کند ،این یعنی تسلیم امر خدا بودن.اگر حضرت معصومه(س) با آن سختی دست به هجرت زدند برای دیدار برادرشان،اگر ازدواج نکردند؛ همه از روی تسلسم واطاعت از خداوند بود .

-متشکرم ؛انشاءالله از کسانی باشیم که با پیروی و الگو قرار دادن آن بزرگوار قدر خود را بهتر وبیشتر بشناسیم.

 

دخترم با تو سخن میگویم ….گوش کن

  من به چشمان تو گلهای فراوان دیدم

گل تقوا،گل عفت،گل صد رنگ امید

دیده  بگشا و دراندیشه گل چینان باش 

 ای گل صد پر منبا تو در پرده سخن میگویم

 گل چو پژمرده شود جایی ندارد در باغ

قیمت خود رانشکن،قدر خود را بشناس               

(والسلام)

مصاحبه کنندگان : خانم ها سکینه صادقی - اعظم جوادی

 

 

 


فرم در حال بارگذاری ...